Tämä kurssi on jo päättynyt.

Hajautettujen järjestelmien yhteenvetokysymykset

Kysymykset arvotaan opiskelijakohtaisesti ja näistä kysymyksistä saat ainoastaan oikein/väärin-palautteen. Tehtävän 1 jokaisessa kysymyksessä on tasan yksi oikea vaihtoehto.

Tehtävässä 2 jokaiselle opiskelijalle arpoutuu ainakin yksi oikea vaihtoehto, yleensä useampi. Tehtävä 2 hyväksytään, kun pistemäärä on 12 tai enemmän ja pisteet näkyvät keltaisella pohjalla. Osittain oikealle vastaukselle Plussa kuitenkin valitettavasti antaa väärin-palautteen. Tehtävä 2 kuitenkin hyväksytään, jos pisteitä on 12 tai enemmän. Tehtävän antamasta pistemäärästä ei voi suoraan päätellä, onko yksittäinen valinta oikein vai ei. Pisteiden kertyminen alkaa vasta, kun yli puolet tehtävän valinnoista on oikein.

Mihin hajautetuissa järjestelmissä tarvitaan etäisyysfunktiota?
Ei niinkään tiedonjakeluun vaan tiedonhakuun tehokkain hajautetun järjestelmän tyyppi on
Hajautettu hash-taulu, DHT,
Vaikka lohkoketjut kuuluvat materiaalin syventävään osaan, kaikkien on syytä tietää, että oleellinen rakenne niissä on hash-ketju, eli lohkon hash-tiiviste on osa seuraavaa lohkoa. Miten tällainen rakenne vertautuu hajautettuun hash-tauluun (DHT)?
Hierarkkinen P2P-protokolla
Mikä seuraavista hyökkäyspinnan osista on hajautetuille järjestelmille erityisin.
Eclipse-hyökkäys
Koko hajautettujen järjestelmien pääluku on melko abstrakti (myös syventävät osat). Mikä tälle on syynä? (Kysymys ei oleta, että tiedät sen etukäteen, mutta vastausvaihtoehdot sinun pitäisi ymmärtää – eikä uskoa kaikkiin. Eikä syventäviä osia tarvitse lukea tätä varten.)

Valitse oikeat väitteet. Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon.

Palautusta lähetetään...