Questions for human factors

Yhteenvetokysymyksillä testaat tässä luvussa oppimaasi. Kysymykset arvotaan opiskelijakohtaisesti ja näistä kysymyksistä saat ainoastaan oikein/väärin palautteen. Tehtävän 1 jokaisessa kysymyksessä on tasan yksi oikea vaihtoehto.

Tehtävässä 2 jokaiselle opiskelijalle arpoutuu ainakin yksi oikea vaihtoehto, yleensä useampi. Tehtävä 2 hyväksytään, kun pistemäärän on 12 tai enemmän ja pisteet näkyvät keltaisella pohjalla. Osittain oikealle vastaukselle Plussa kuitenkin valitettavasti antaa ’väärin’ palautteen. Tehtävä 2 on kuitenkin hyväksytty, jos pisteitä on 12 tai enemmän.

Usein tietojärjestelmän turvallisuuden edistäminen heikentää käytettävyyttä, mutta voi tapahtua myös toisin. Miten se on mahdollista?
Mitä merkitsee käytettävyyden kannalta, jos turvallisen järjestelmän suunnittelussa otetaan yhdeksi tavoitteeksi, että väärinkäyttö tehdään todella hankalaksi?
Tietoturva-asioissa käytettävyyden tavoitteleminen
Kun inhimilliset tekijät ovat mukana tietoturvan pettäessä,
Minkä tyyppisiä social engineering -hyökkäyksiä sisältyy seuraavaan esimerkkiin? ”Hipster Inc.:in aulassa kulkee useita lounaalta palaavia työntekijäryhmiä, ja yksi henkilö avaa oven kaikille muille kulkukortillaan. Hieman tämän jälkeen eräs työntekijöistä saa asiakkaaltaan sähköpostin, jossa asiakas kertoo todennäköisesti pudottaneensa muistitikkunsa Hipster Inc.:in palaverihuoneeseen eilisen palaverin aikana. Tikulla on tärkeä tiedosto, josta asiakas tarvitsee kopion heti. Työntekijä käy etsimässä tikun ja lähettää tiedoston sähköpostilla asiakkaalle. Jonkin ajan kuluttua asiakas vastaa ja ihmettelee pyytämättä ja yllättäen saamaansa kissakuvadokumenttia. Työntekijä ottaa yhteyttä tietoturvavastaavaan ja työntekijän koneelta löydetään haittaohjelma.”
Kun edistetään kyberturvatietoisuutta, tavoitteena on
Menestyksekäs social engineering -hyökkääjä voi tehdä ja osata kaikkia vaihtoehdoissa mainittuja asioita, mutta tärkeintä on yleensä se, että hän
Tapa, jolla kyberturvallisuudesta puhutaan,

Valitse oikeat väitteet. Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon.

Posting submission...